V petek 7. oktobra smo se v zgodnjih jutranjih urah odpravili na pot proti Češki. Avtobus je štel 19 potnikov in voznika, ki nas je čez noč pripeljal v glavno mesto Češke – Prago.

Več o samem izletu si lahko preberete v prispevku TUKAJ.

V torek 22. novembra smo v prostorih Mladinskega centra Jesenice imeli projekcijo nagrajenih fotografij in podelitev nagrad.

Društveni natečaj na temo fotolova je žiriral Jani Novak, ki je o fotografijah napisal:

“Na tokratnem izboru prevladujejo fotografije doživetij zadnjega fotolova skozi oči različnih avtorjev. Nagrajene fotografije so se mi zdele najbolj uspešne, ponekod so se avtorji zelo približali nagrajenim, sem ter tja me je zmotila kaka malenkost ali slabša izdelava. Poskusil sem iskati še vaj delček nečesa več neko zgodbo, razen pri sami arhitekturi, kjer se ni dogajalo nič, sta pa fotografiji tehnično dovršeni. V temi Praga je bil še en dober portret, ki pa ni najboljši za razpisano temo, boljši bi bil v prosti.

Je bila večja konkurenca v prosti temi, in po »mojem okusu« tudi boljše fotografije. Pri nekaterih avtorjih peša tudi obdelava, barve, pri ČB pa me moti slab kontrastni razpon oz. samo nekaj odtenkov sive. Fotografije z ocenami 8-10 so zrele za pošiljanje še na kake razstave, ponekod seveda z manjšimi popravki.

Čestitke vsem nagrajenim avtorjem (nekateri so imeli v izboru več fotografij, pa sem se moral odločiti za eno.”

Dobro luč!

Jani Novak

Galerija nagrajenih fotografij:

Tema A – Praga in Češki Krumlov

Tema B – Prosta

Utrinki s projekcije fotografij in podelitve nagrad:

Foto: udeleženci podelitve