Fotolov Praga in Češki Krumlov 2022: 7. – 9. oktober 2022

V petek 7. oktobra smo se v zgodnjih jutranjih urah odpravili na pot proti Češki. Avtobus je štel 19 potnikov in voznika, ki nas je čez noč pripeljal v glavno mesto Češke – Prago.

Pred potovanjem smo se pozanimali kaj si bomo ogledali, si pripravili sezname, poiskali skrite fotografske kotičke ter napolnili baterije na fotoaparatih in izpraznili kartice.

V mesto smo prispeli v dopoldanskih urah in se še pred opravljenim “check in-om” ter prevzemom ključev v hotelu podali na prvo raziskovanje češke prestolnice.

Ker fotografi vedno iščemo najboljšo svetlobo, so se naši dnevi začeli zgodaj zjutraj in končali pozno zvečer. Tekom dneva smo raziskovali znamenitosti mesta, odkrivali manj znane lokacije in se prilagajali utripu mesta.

Prvi dan smo pretežno namenili raziskovanju povezav z metrojem ali tramvajem. Praga je eno tistih evropskih mest, kjer je javni prevoz v centru in obrobju mesta urejen tako, da lahko prideš na želeno lokacijo skoraj kadarkoli in na več načinov.

Poleg klasičnih mestnih znamenitosti smo se v mesto vključili tudi z raziskovanjem lokalnih dobrot. Seveda smo izkoristili priložnost in obiskali razne muzeje iluzij, pivovarske muzeje ali umetniške razstave.

V centru mesta je bilo možno opaziti in “uloviti” raznolike živalske vrste kot so nutrije, galebi, race, labodi ipd. Kar nekaj pa je bilo tudi kočijažev s konji.

Po dveh dneh raziskovanja Prage smo se v nedeljo zjutraj podali proti Sloveniji in na poti naredili še nekajurni postanek v manjšem mestu Češki Krumlov, ki leži dobri 2 uri vožnje južno od Prage.

Po obisku Krumlova je bil čas, da se odpravimo nazaj proti domu.

Fotografije so prispevali Barbara Toman, Matjaž Vidmar, Gaber Košir in Nik Bertoncelj.