Lep pozdrav.

Spodaj si lahko ogledate nagrajene fotografije in preberete poročilo žiranta z letošnje društvene razstave Fotografskega društva Jesenice.

Čestitke vsem nagrajencem.

FD Jesenice

Mnenje žirije:

“Klubska razstava običajno predstavlja pregled dela kluba ali društva v nekem časovnem, običajno enoletnem obdobju. Željene so seveda fotografije novejšega datuma in na ta način je viden tako napredek posameznika, kot tudi celote. Ob tem seveda ne izključujemo tudi drugih, še ne videnih fotografij.

Na letošnji razpis je prispelo lepo število kvalitetnih fotografij, kar opravičuje sloves »močnega« kluba. Poleg presenetljivo majhnega števila krajinskih fotografij so zastopane druge zvrsti fotografije, z več dodane kreativnosti. Sicer pa prednjači ulična fotografija, arhitektura, »life« fotografija, predvsem iz glasbene scene, favna in tudi akti. Iz tega nabora so bile izbrane tudi nagrajene fotografije.

Kot večinoma povsod, tudi tu močno odstopajo posamezni avtorji, kar nekaj jih je. Veseli me, da so to mlajši avtorji, kar je prav gotovo osnova za uspeh in napredek društva. Vsem avtorjem, še posebno avtorjem nagrajenih fotografij iskreno čestitam in želim uspešno delo!”

Janez Kramar, MF FZS, EFIAP

Seznam nagrajenih in sprejetih fotografij

 

1. NAGRADA; MATJAŽ VIDMAR – Sonata in white

 

2. NAGRADA: DANICA NOVAK – Milina

 

3. NAGRADA: SANDI NOVAK – Strast

 

DIPLOMA: BARBARA TOMAN – Urbana geometrija

 

DIPLOMA: Stane Vidmar- Senca nevidnega

 

DIPLOMA: ENES PIVAČ – Drozg

 

DIPLOMA: JASIM SULJANOVIĆ – Ko sonce zahaja

 

DIPLOMA: Klemen Klemenc – Butoh kraljica 05

 

DIPLOMA: Nik Bertoncelj – Showman