Klemen Klemenc

Klemen Klemenc

KMF FZS, AFIAP, ADIPA/b, podpredsednik društva

Rojen 1. 1. 1952 na Jesenicah, do upokojitve je bil zaposlen na OŠ Toneta Čufarja na Jesenicah kot računalnikar ter učitelj izbirnih predmetov računalništvo in tehničnih predmetov. Del kariere je  pustil tudi v Železarni Jesenice, kjer je delal kot inženir za toplotno tehnične meritve in projektant merilnih zaslonk za plinaste in tekoče medije  in bil nekaj let vodja tega oddelka.

Njegova prva »ljubezen« je seveda gledališka igra. Leta 2019 je dočakal »gledališkega Abrahama«.

Fotografijo je po OŠ za določen čas potisnil v ozadje, s pojavom digitalnih kamer, pa se resneje posveti temu hobiju. Najraje fotografira umetnine, ki jih ustvarja narava, poseben izziv pa so mu žuželke in z njimi povezana makro fotografija. Zaradi povezanosti z gledališčem se preizkuša tudi v tej zvrsti fotografije
Od leta 2005 je član Fotografskega društva Jesenice. V društvu je  bil več let član IO-ja, nato eno leto predsednik, sedaj pa je že v drugem mandatu na funkciji podpredsednika.

Do sedaj je razstavljal svoje fotografije na društvenih razstavah na Jesenicah, in samostojnih razstavah na Slovenskem Javorniku, Radovljici, Bledu, Hrastniku, Brežicah, Hradec Kralovy (Češka), v Beljaku (Avstrija) in v Boru (Srbija).

Za svoje fotografije je na domačih in mednarodnih natečajih prejel lepo število diplom, ter eno zlato, eno bronasto in dve srebrni priznanji.

Za dolgoletno delo na področju kulture in prosvete, je leta 2003 prejel občinsko plaketo, leta 2006 pa še priznanje Krajevne skupnosti Sava.

Za predanost gledališču je leta 2017 prejel Linhartovo listino, leta 2018 tudi častno Linhartovo značko, za fotografsko udejstvovanje, leta 2020 še zlato Ažbetovo značko.