Gregor Bizjak

Gregor Bizjak

F2 FZS

Gregor Bizjak se je rodil na Jesenicah leta 1979. S fotografijo se je začel ukvarjati že v osnovni šoli, še v časih, ko se je fotografiralo analogno na film. Že takrat ga je zanimala krajinska fotografija ter fotografija živali in narave. S tem se je ukvarjal do leta 2008, ko je fotografijo zaradi športa malo potisnil na stranski tir.

Ko si je leta 2018 pri delovni nesreči poškodoval hrbet, pa je šport moral skoraj opustiti. Z njim se je lahko ukvarjal le še zelo zmerno. Takrat se je spet posvetil ljubezni do fotografije. Tokrat na precej višjem nivoju. Obiskoval je tečaje ter delavnice, hodil na predavanja ter po internetu osvajal nova znanja ter tehnike fotografije.

Leta 2020 se je na povabilo Klemena Klemenca pridružil Fotografskemu društvu Jesenice. Danes je aktivni član našega društva. Prvi fotografski naziv F3 FZS je prejel leta 2021, leto kasneje  2022 pa naslednjega F2 FZS. Njegov cilj je nekoč postati tudi MF (mojster fotografije). Za njim sta že dve samostojni fotografski razstavi ter številna priznanja in diplome, med njimi tudi eno zlato priznanje na natečaju JSKD-ja Videz tipnega. Njegove fotografije pa tudi redno krasijo stene razstavnih salonov.