Danila Bricelj

Danila Bricelj

F1 FZS, AFIAP

Avtorica razstave se je rodila leta 1960 v Sisku na Hrvaškem. Od svojega drugega leta živi na Reki. Tam je končala pravno fakulteto. Zaposlena je na Pokojninskem zavodu Hrvaške.

S fotografijo se Danila ukvarja od konca srednje šole. Leta 2008 je dobila prvi digitalni fotoaparat. Še posebno veselje do fotografiranja je dobila, ko sta začela fotografirat s sedanjim možem Bogdanom. Fotoaparat ju vedno spremlja na izletih in sprehodih v naravi. Ni jima težko ostati dve uri na enem travniku ob fotografiranju žuželk, ali pa čakati, da bo sonce obsijalo motiv.

Danila še posebno rada fotografira naravo, cvetje in živali. Kompaktni fotoaparat Panasonic FZ-100 ji omogoča, da si še bolj približa ptice in druge male in plahe živali. Fotografiranje živali zahteva še posebej veliko potrpljenja, če jih hočemo ujeti v kakšnem posebnem zanimivem položaju in ob pravi svetlobi.

Od leta 2010 je Danila članica Fotografskega društva Jesenice. V letu 2011 je pridobila fotografski naziv Fotograf 1. razreda Fotografske zveze Slovenije, leta 2015 pa mednarodni naziv AFIAP.