Rodil sem se 3.5.1962. Osnovno šolo sem obiskoval v Železnikih, potem pa šolanje nadaljeval na Srednji zdravstveni šoli – oddelek za laboratorijske tehnike v Ljubljani. Leta 1984 sem končal Višjo šolo za zdravstvene delavce in se zaposlil kot radiološki inženir. Sem poročen in oče štirih otrok.
Fotografirati sem začel s petnajstimi leti, ko sem kot član AO Škofja Loka zahajal v gore. Tedenska srečanja s prikazi diapozitivov naših poti so mi bila velik izziv in tako sem tudi jaz prijel v roke fotoaparat in bolj ali manj uspešno lovil predvsem motive v gorah.
Fotografiji sem se resneje zapisal leta 1990, ko sem postal član FKK Janez Puhar. V letih 1997 in 1998 sem bil predsednik FK Anton Ažbe, Škofja Loka, od leta 1999 pa sem član FD Grča iz Kočevja. Leta 2000 sem se včlanil v Ameriško fotografsko zvezo PSA. Od leta 2015 sem član Foto društva Jesenice.
V vseh teh letih sem osvojil več kot 580 nagrad doma in v tujini in še vedno rad vzamem v roke fotoaparat, ker šele sedaj vem, kaj vse še nisem fotografiral. Zelo rad zahajam v naravo, zato so gore, pokrajina, živali, rastline, makro svet in tudi ljudje v sožitju z naravo, moji najljubši motivi. Predvsem iščem takšne, ki so barvno bogati, osvetljeni s čudovito svetlobo in predstavljajo v naravi nekaj posebnega. Motiv osamim in počakam uro dneva ali letni čas, ko lahko na svoj način prikažem, kar vidim. Možnosti fotografije so brezmejne, kar naprej se lahko vračam k istemu motivu, vendar bo vsakokrat drugačen. Vsakodnevna drugačnost – različnost svetlobe, mi daje neizmerno zadovoljstvo in možnost iskanja nečesa še nevidenega.