Danila Bricelj o sebi:

Rodila sem se leta 1960 v Sisku na Hrvaškem. Od svojega drugega leta živim na Reki. Tam sem končala pravno fakulteto. Zaposlena sem na Pokojninskem zavodu Hrvaške.

S fotografijo se ukvarjam od konca srednje šole. Leta 2008 sem dobila prvi digitalni fotoaparat. Še posebno veselje do fotografiranja sem dobila, ko sva začela fotografirat s sedanjim možem Bogdanom. Fotoaparat naju vedno spremlja na izletih in sprehodih v naravi. Ni nama težko ostati dve uri na enem travniku ob fotografiranju žuželk, ali pa čakati, da bo sonce obsijalo motiv.

Še posebno rada fotografiram naravo, cvetje in živali. Novi kompaktni fotoaparat Panasonic FZ-100 mi omogoča, da si še bolj približam ptice in druge male in plahe živali. Fotografiranje živali zahteva še posebej veliko potrpljenja, če jih hočem ujeti v kakšnem posebnem zanimivem položaju in ob pravi svetlobi.

Od leta 2010 sem članica Fotografskega društva Jesenice. V letu 2011 sem pridobila fotografski naziv Fotograf 1. razreda Fotografske zveze Slovenije, leta 2015 pa mednarodni naziv AFIAP.