O sebi je zapisal:

Rodil sem se leta 1958 na Jesenicah. Po gimnaziji sem diplomiral na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani, smer industrijska elektronika. Devet let sem delal v Železarni Jesenice kot servisni inženir. Od leta 1990 sem direktor in solastnik računalniškega podjetja 3BM Jesenice.

Prvo fotografijo sem brez vednosti staršev posnel pri petih letih. Umetnosti fotografiranja in razvijanja slik sem se učil pri fotokrožku. Kmalu sem s črnobele fotografije prešel na diapozitive. Prvi diapozitiv so mi sprejeli na državni razstavi leta 1973. Navadna Praktica brez kakršnekoli elektronike me je spremljala na mnogih poteh več kot 30 let.

S prihodom odličnih digitalnih fotoaparatov sem si leta 2004 kupil prvega digitalca. Od takrat naprej so vsi moji posnetki posneti s kompaktnimi digitalnimi fotoaparati z velikim zoomom. Moje mnenje je, da je fotograf pomembnejši od fotoaparata kot je voznik pomembnejši od avtomobila. Čeprav digitalna fotografija dopušča veliko možnosti spreminjanja posnetkov, so moje fotografije čim bolj nepopačena slika ujetih trenutkov. Največ fotografiram naravo, živali in rastline, še posebno makro in podvodni svet, potem pokrajinsko fotografijo, gore in morje. Moja tretja priljubljena tema je športna fotografija, posebno zunanji športi kot so smučanje, smučarski skoki, kayak in plavanje. Običajno fotografirava skupaj z ženo Danilo.

Leta 2005 sem se včlanil v Fotografsko društvo Jesenice, kjer sem spoznal prednosti delovanja v društvu. Fotografije pošiljam na razstave po vsem svetu. Do konca leta 2018 sem dobil 226 nagrad in pohval. Leta 2006 sem imel prvo samostojno fotografsko razstavo na Javorniku, do sedaj pa se jih je nabralo 29. Leta 2018 sem dobil naziv FIAP odličnik platinasti (EFIAP/p), leta 2019 pa velemojster PSA (GMPSA) kot prvi slovenski fotograf.

Od leta 2009 do 2017 sem bil predsednik društva. V teh letih je naše društvo ves čas zasedalo prvo ali drugo mesto v državi. Ko sem to funkcijo predal naslednikom, imam spet več časa za fotografijo in obdelavo slik.

Moje fotografije so bile objavljene v številnih publikacijah: knjigah Monografija Jesenice, Veliki Atlas Slovenije, Slovenske gore, revijah Digitalna kamera, Potapljač, Proteus, National Geographic, PSA Journal Ameriške fotografske zveze, v različnih biltenih, koledarjih, prospektih in jumbo plakatih.