Sandi Novak se je rodil 10. marca 1968 na Jesenicah. Zaposlen je v Splošni bolnišnici na Jesenicah, kot diplomiran zdravstvenik na oddelku za anestezijo in reanimacijo.

S fotografijo se ukvarja že zelo dolgo, saj segajo njegovi začetki v osnovnošolska leta, ko se je aktivno vključil v delo fotografskega krožka na Osnovni šoli Koroška Bela. Dolga leta je član Fotografskega društva Jesenice. Svoje fotografsko znanje uspešno prenaša tudi na mlajše, kot mentor mladih fotografov na OŠ Koroška Bela in Fotografskem društvu Jesenice.

S svojimi deli aktivno sodeluje na skupinskih razstavah doma in v tujini. Sodeloval je na več kot 490 domačih in 217 tujih fotografskih razstavah, kjer je prejel 101 nagrad in diplom. Osvojil je že prvo nagrado na državni razstavi v Novi Gorici. Na mednarodnih razstavah pa je prejel zlati medalji na razstavah v Avstriji in Celju ter diplome na razstavah na Danskem, Španiji in Srbiji. Imel je 35 samostojnih fotografskih razstav.

Z svojimi dosedanjimi uspehi in kolekcijo izbranih fotografij si je prislužil naziv mojster fotografije Fotografske zveze Slovenije, v tujini pa naziv EFIAP – odličnik Mednarodne fotografske zveze.

Sandi Novak: Cankarjeva 18
4270 Jesenice
GSM 041-787-618
aco.paparazzo@gmail.com

 

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”7″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”0″ images_per_page=”40″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” template=”/home/fdj/domains/fd-jesenice.si/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/ngglegacy/view/gallery.php” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]