O AVTORJU FOTOGRAFIJ:

Matjaž Vidmar se je rodil 27. januarja 1985 na Jesenicah. Po osnovni šoli je obiskoval srednjo ekonomsko šolo v Radovljici. Takrat o fotografiji še ni razmišljal. Kasneje pa je ugotovil, da ga namesto študija, bolj zanima fotoaparat. Zato si je pri očetu sposodil fotoaparat in začel raziskovati svet igre med svetlobo in časom.

S fotografijo se ukvarja od leta 2009, ko se je odločil, da bo pričel fotografirat bolj zares kot mimogrede. Pisalo se je leto 2010, ko se je včlanil v Fotografsko društvo Jesenice. Leta 2014 se je na Kanarskih otokih preizkusil kot portretni in družinski fotograf. Ob koncu istega leta je postal fotograf v podjetju Foto Vidmar pod vodstvom njegovega brata. Poleg službe pa fotografira tudi v prostem času.

Njegovo delo zajema pokrajinsko, konceptualno, koncertno, poročno, reportažno in še kakšno zvrst fotografije. Ne dolgo nazaj se je najraje posvečal portretni fotografiji. Bolj natančno, ženskemu portretu. Kot koncertni fotograf se je dokazal na koncertu 20. obletnice skupine Nude v ljubljanskih Križankah, saj so bile njegove fotografije koncerta uporabljene v raznih medijih. Zadnje čase vedno več fotografira pokrajino, v veliki meri pa se tudi pojavlja potovalna fotografija.

V vseh teh letih je imel stalne mentorje oz. kritike – njegovo družino, saj so vsi ljubitelji fotografije. Veliko podporo pa mu daje tudi njegova boljša polovica.

Za svoja dela je avtor prejel precej nagrad in priznanj, večinoma v Sloveniji, nekaj pa tudi na mednarodnih tekmovanjih.

V svoji fotografski karieri je imel že številne samostojne razstave v Sloveniji in tujini.