Nik Bertoncelj

Nik Bertoncelj

MF FZS, AFIAP

Nik Bertoncelj, rojen leta 2000 na Jesenicah, kjer živi še danes. Nik se aktivno in uspešno ukvarja z različnimi zvrstmi fotografije. Najpogosteje se srečuje s portretno, studijsko in koncertno fotografijo, z veseljem pa fotografira tudi razne dogodke ali lovi trenutke na mestnih ulicah – tako doma kot drugod po svetu

Včlanjen je v Fotografsko društvo Jesenice od leta 2015, v sklopu katerega še danes sodeluje na fotografskih razstavah, natečajih, fotografira društvene dogodke ter sodeluje pri organizaciji in izvedbi fotografskih natečajev. Na domačih in mednarodnih fotografskih natečajih je prejel preko 70 nagrad, na ogled pa je postavil že 20 samostojnih fotografskih razstav.

Leta 2020 je dosegel fotografski naziv AFIAP (naziv »Artist« mednarodne fotografske zveze FIAP). Leta 2023 pa je pridobil naziv MF FZS in s tem postal tudi najmlajši prejemnik in nosilec tega naziva v Sloveniji.

Od leta 2020 Nik svoje fotografsko znanje širi med mlade nadobudne fotografe in v sklopu foto krožka svoje fotografsko znanje deli še z drugimi.

Leto 2021 pa je zaznamovalo njegov vstop na samostojno podjetniško pot. Od takrat se vse bolj posveča reportažni fotografiji.

Galerija fotografij predstavlja le del širokega nabor fotografij iz njegovega fotografskega arhiva.