Nik Bertoncelj se je rodil 30. 4. 2000 na Jesenicah, kjer živi še danes. Obiskoval je osnovno šolo na Koroški Beli in uspešno zaključil šolanje na Srednji šoli Jesenice – program predšolska vzgoja. Nik se zelo aktivno in uspešno ukvarja z različnimi vrstami fotografije. Ukvarja se predvsem s portretno, studijsko in koncertno fotografijo, z veseljem pa fotografira tudi razne dogodke, hokejske tekme, ujete trenutke na ulicah in lovi momente na porokah. Nik zelo rad potuje, odkriva nove kraje in spoznava nove ljudi. Te fotografije potem z veseljem deli na socialnih omrežjih in razstavlja.
 
Prvi začetki njegove fotografske poti segajo v leto 2013, ko se je s fotografijo začel spoznavati sam na družinskih praznovanjih. Potem se je leta 2015 odločil za nakup prvega fotoaparata in včlanitev v foto krožek na OŠ Koroška Bela. Njegov mentor Sandi Novak je takrat v njem videl velik potencial in ga spodbujal k razvijanju svojih sposobnosti ter kasneje k včlanitvi v Fotografsko društvo Jesenice leta 2016, kjer še danes sodeluje na mnogih natečajih, skupnih razstavah, svoje samostojne fotografske razstave in še mnogo več. V teh letih je dosegel tudi fotografski naziv F2 FZS.
Na fotografskih natečajih prejema nagrade, pohvale in medalje že od leta 2015, ko je na natečaju ˝Itak smo mladi 2˝ prejel 1. nagrado. Njegov nedavni uspeh je 1. mesto in osvojen pokal za najboljšega mladega fotografa na mednarodnem natečaju »German Internatonal Photocup 2019« v Nemčiji, z kar nekaj medaljami in zlato FIAP medaljo. Svoja dela Nik razstavlja na samostojnih razstavah, katerih je imel že 9.
 
V vseh teh letih je svoje znanje razširjal, dopolnjeval in nadgrajeval, spoznaval nove ljudi ter navezoval nove stike. Začel je sodelovati z različnimi lokalnim društvi in ustanovami, je uradni fotograf za Mladinski center Jesenice, Klub Jeseniških študentov, uradni fotograf in arhivar za Farno Kulturno društvo Koroška Bela. Sodeloval je s mednarodno priznano slikarko Alenko Peternel Huber, jogistko Ano Kersnik Žvab, violinistko Majo Horvat, pianistom Erminom Tkalec in mnogimi drugimi.
 
Leta 2017 je začel delati pri jeseniškem fotografu Foto Vidmar, kjer še danes, kot del ekipe, vestno dela in sodeluje pri raznih projektih in izzivih. Tam je spoznal čisto drugo obliko fotografije – od studijskih fotografij do tiska fotografij. Tam je dobil priložnost, da je svoje teoretično znanje studijske fotografije prenesel v prakso in preizkušanje. Veliko dela na terenu, kjer fotografira razne dogodke na Jesenicah in ostali Sloveniji (koncerti, predstave, prireditve, proslave, zabave, poslovni dogodki,…).
 
Danes Nik svoje fotografsko znanje nadgrajuje, širi in izpopolnjuje. Najpomembnejše pa je, da vse to počne s srcem in veseljem.

 

[ngg src=”galleries” ids=”30″ display=”basic_thumbnail”]