Zbiranje fotografij za KOLEDAR 2018

Tudi letos oddajamo člani FD Jesenice svoje fotografije za društveni koledar DOBRO JUTRO SLOVENIJA 2018.

Glavna tema (za velike fotografije) je slovenska pokrajina: Bled, Bohinj, Piran, vinogradi, gore, primerna je vsakršna in čim bolj raznolika slovenska pokrajina iz različnih delov države. Tudi tema slovenska mesta bo še našla prostor v koledarju

Za drugo temo (male fotografije) imamo tri alternativne predloge:
1. tema – živali: divjad, ptice, žuželke, žabe, ribe in nasploh katerekoli živali, ki živijo v Sloveniji, razen domačih. Lahko so fotografirane tudi zunaj Slovenije.
2. tema – detajli v naravi: to niso samo makro posnetki. To je lahko list vinske trte, zanimivo oblikovana skala, kristal ledu, del travnika ali gozda, jezero. Pod detajle ne sodijo širokokotni posnetki pokrajine.
3. tema – rastlinje: v to temo sodijo različna zanimiva drevesa in cvetje v naravi (travniško, gozdno, gorsko).

Lanski posnetki niso shranjeni. Lahko jih ponovno daste v izbor. Izključeni so samo tisti, ki so bili ta leta dejansko objavljeni v koledarju ali njim podobni.

Pošljite tudi letos največ po 20 fotografij pokrajine za vsak letni čas: zima, pomlad, poletje, jesen in 10 fotografij slovenskih mest ne glede na letni čas. Pri letnih časih niso tako strogo pomembni datumi posnetka, ampak kakšen letni čas je videti na posnetku. Pri pokrajini so bolj zaželjeni ležeči posnetki.

Poleg tega lahko vsak pošlje po 40 fotografij živali in 40 fotografij detajlov in 20 fotografij rastlinja, ne glede na letni čas. Zaželjeno je, da so med njimi tudi zimski posnetki.

Velikost poslanih fotografij naj bo maksimalno 1.600 točk po daljši stranici. Po izboru bomo avtorje prosili za originale v večji resoluciji.

Takole označite datoteke zaradi lažjega izbiranja:

Pokrajina:
X_priimek_ime_naslov fotografije
Pri tem je X tema:
Teme za koledar FDJ: P za pomladne, L za poletne, J za jesenske, Z za zimske, M za mesta, KZ živali, KD detajli, KR rastlinje,
ime, priimek in naslov naj bodo brez šumnikov
Primer: zimska fitigrafija bo označena npr.: Z_Bricelj_Bogdan_Snezeni gozd

Zadnji dan oddaje fotografij: 20. april 2017
Fotografije zbiramo na društveni E-mail fd.jesenice@gmail.com.
Sodelujejo člani FD Jesenice, ki so poravnali članarino.
Dobro luč 🙂