Matjaž Vidmar, F1 FZS

Matjaž Vidmar sem se rodil 27. januarja 1985 na Jesenicah. Po osnovni šoli sem obiskoval srednjo ekonomsko šolo v Radovljici. Takrat o fotografiji še nisem razmišljal. Kasneje pa sem ugotovil, da me namesto študija, bolj zanima fotoaparat. Zato sem si pri očetu sposodil fotoaparat in začel raziskovati svet igre med svetlobo in časom.
S fotografijo se ukvarjam od leta 2009, ko sem se odločil, da bom pričel fotografirat bolj zares kot mimogrede. Pisalo se je leto 2010, ko sem se včlanil v Fotografsko društvo Jesenice.
Leta 2014 sem se na Kanarskih otokih preizkusil kot portretni in družinski fotograf. Ob koncu istega leta sem postal fotograf v podjetju Foto Vidmar pod vodstvom brata. Poleg službe pa fotografiram tudi v prostem času.

Moje delo zajema pokrajinsko, konceptualno, koncertno, poročno, reportažno in še kakšno zvrst fotografije.
Ne dolgo nazaj sem se najraje posvečal portretni fotografiji. Bolj natančno, ženskemu portretu.
Kot koncertni fotograf sem se dokazal na koncertu 20. obletnice skupine Nude v ljubljanskih Križankah, saj so bile moje fotografije koncerta uporabljene v raznih medijih.
Zadnje čase vedno več fotografiram pokrajino, v veliki meri pa se tudi pojavlja potovalna fotografija.
V vseh teh letih sem imel stalne mentorje oz. kritike – mojo družino, saj so vsi ljubitelji fotografije. Veliko podporo pa mi daje tudi moje dekle Urška.
Za svoja dela sem prejel več kot 20 nagrad in priznanj, večinoma v Sloveniji, nekaj pa tudi na mednarodnih tekmovanjih.
Največje uspehe sem dosegel leta 2012 s fotografijo WC, ko sem prejel častni trak PSA (Photographic Society of America), 1. nagrado na državnem tekmovanju v Celju ter druge nagrade in priznanja.
V svoji fotografski karieri sem imel že več kot 50 samostojnih razstav v Sloveniji in tujini.